Одбележани успесите и анализирани резултатите од учеството на меѓународните олимпијади по хемија, 2023 година

 

Извршниот и Надзорниот одбор на СХТМ донесоа едногласна одлука средствата од членарина за 2023 година да се уплатат на Црвениот крст на Македонија за настраданите од катастрофалните земјотреси во Турција и во Сирија