Соопштение
17.8.2023

По успешно завршената 2023 година, со освоени три бронзени медала и една пофалница на Меѓународната олимпијада по хемија IChO-2023, СХТМ ги започнува активностите за следниот циклус натпревари.

Најдобро пласираните од секоја категорија на државниот натпревар 2023 (IX-то одд.; I, II и III година од учебната 2022/2023) веќе добија покана по електронска пошта да се пријават за учество на квалификациониот натпревар за избор на 10 ученика кои ќе се подготвуваат за составување тим кој ќе ја претставува Македонија на меѓународните олимпијади по хемија во 2024 година.

Доколку не добивте покана, а сте еден од десетмината прворангирани на државните натпревари, обратете се кај проф. д-р Миха Буклески (mihabukleski@pmf.ukim.mk) најдоцна до 25 август.

Со почит,
СХТМ

27-ми Конгрес на СХТМ

25–28 септември, 2024, Охрид

Вести